Convocatòria del 7è premi: Octubre 2024

L’associació Ventura Ametller, que promou accions orientades a difondre l’obra de l’escriptor i a fomentar la creació literària en llengua catalana, convoca el premi de poesia Ventura Ametller.
El premi és obert a la participació de persones majors d’edat que presentin un recull de poemes originals i inèdits, en llengua catalana (no publicats en cap format ni sobre paper ni per Internet) fins al moment de tancar aquesta convocatòria. Les obres tampoc hauran d’haver estat guardonades en altres certà- mens literaris ni s’hauran d’haver presentat a cap altre concurs pendent d’adjudicació fins la data del veredicte. Tampoc no hauran d’estar compromeses o en tràmits de publicació en cap editorial.
La quantitat d’obra presentada ha de ser suficient per integrar un volum aproximat d’uns 300 versos.
Els autors i les autores únicament podran presentar a aquesta convocatòria una obra.
Les obres poden ser de tema lliure i no han d’incloure imatges ni il·lustracions, a excepció d’aquelles que siguin imprescindibles per a la comprensió del contingut.
El premi consistirà en la publicació del llibre dins la col·lecció de poesia “Premi Ventura Ametller” de l’editorial Edicions de 1984. L’editorial s’ocuparà que el llibre premiat tingui una àmplia difusió a tots els territoris de parla catalana.
L’edició del llibre guanyador sortirà impresa el mes de setembre de l’any següent a la convocatòria.

Inscriu-te

Organitza:

Col·labora:

logo mataro - Ventura Ametller
logo omnium - Ventura Ametller
logo doria - Ventura Ametller

Edicions passades

Premi

L’edició del llibre i 1000 €, sobre els quals s’efectuaran les deduccions que pertoquin legalment.
El Jurat estarà format per les següents persones: Carla Fajardo, Anna Gas, Miquel de Palol, Jaume C. Pons Alorda i Adrià Pujol. Un representant de l’editorial i un membre de l’associació Ventura Ametller podran assistir a la deliberació final del jurat, però sense veu ni vot.
El Jurat podrà declarar desert el Premi i resoldre inapel·lablement totes aquelles qüestions no estipulades en aquestes bases. Els treballs presentats al premi es destruiran un cop emès el veredicte.

Inscriu-te

Tens algun dubte?

Contacta amb nosaltres si tens alguna pregunta, nosaltres t’ho aclarirem.

premipoesia@venturaametller.cat

Contacta Descarrega't les bases